av mamma Ranveigs fantastiske brødopskrift!
1 liter vann, hvetehelkorn og sirup blandes og kokes i 5-6 minutter. Bland resten alt det ”tørre” i en balje.
1 liter vann og 1 liter Kefir blandes i en kasserolle.
Når vann og helkorn er ferdikokt, helles det opp i Kefir og vannet.
Varm det hele opp til 45ºC
Hell det hele opp i melblandinga
Arbeid det godt sammen.
Deigen settes til heving i en time. Heretter arbeides deigen litt sammen og settes til heving enda en time. Deigen arbeides sammen på nytt og settes til heving den siste av i alt 3 timer.Etter at deigen har hevet i 3 timer, tas deigen ut av baljen og deles opp i 8 porsjoner. Hver porsjon formes til en pølse og legges i langpanne, men husk å smøre godt (smør eller margarin) mellom brødene.
Brødene etterheves så til passe størrelse.
Ovnen skal være forvarmet til 200ºC. Brødene stekes i 1 time. Legg evt. litt bakepapir over etter halv tid for å få et jevnt resultat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar